Second opinion
archiQ is het adres voor een bouwtechnische contra-expertise of second opinion.
Aanvraag second opinion of contra-expertise:
archiQ verzorgt nationaal en internationaal expertise in conflicten, onderhandelingen, mediation, auditing en real time geschilbeslechting vanuit:
Noord-Holland: Zaandam.
Zuid-Holland: Rotterdam.
Flevoland: vanuit Zwolle.
Utrecht: Utrecht.
Gelderland: Berg en Dal.
Overijssel: Zwolle.
Limburg: Heerlen.
Noord-Brabant: Eindhoven.
Zeeland: Vlissingen.
Friesland: Leeuwarden.
Groningen: Groningen.
Drenthe: vanuit Groningen of Zwolle.
In België (Vlaanderen) werkt archiQ vanuit Kasterlee in de Antwerpse Kempen. Telefoon +32465885901.
archiQ werkt voor alle rechtsbijstandsverzekeringen.
Om onze expertise optimaal voor u in te zetten, beperken wij onze schriftelijke rapportages tot second opinion, contra-expertise, rechtbank-deskundigenonderzoek en lastige vragen die u elders niet goed beantwoord kunt krijgen. Met andere woorden: er is al een ontoereikend, eenzijdig of oneerlijk rapport van bijvoorbeeld een partijdeskundige of zelfs een dagvaarding. Dan staan we paraat voor het onderzoeken, rapporteren en het brengen van duidelijkheid en balans in de kwestie, standaard op basis van hoor en wederhoor.
Hoewel onze agenda telkens twee à drie weken in het voren volloopt, proberen we wekelijks een dag vrij te houden voor een spoedopdracht. Deze dag is bedoeld voor de meest schrijnende en meest urgente situaties: onderzoek, conciliatie of mediation. Vanwege drukte lukt dit tijdelijk alleen voor (online) mediation.
Voordat wij een opdracht voor een deskundigenonderzoek en deskundigenrapport aanvaarden, vinden wij het belangrijk dat u zelf helemaal overtuigd bent dat u juridisch gezien een reëel geschil heeft, waarvan de bewijzen zich voor een expert goed laten vinden en documenteren. Een andere voorwaarde is dat we standaard werken op basis van hoor en wederhoor, tenzij dat overduidelijk niet kan.
Het bureau voor begeleiding van partijen voor, tijdens en na het bouwproces: om eisen en oplossingen concreet te krijgen, onduidelijkheden weg te nemen en geschillen te beslechten. archiQ werkt onafhankelijk, deskundig en vertrouwelijk.
archiQ is een inspectie-, keurings- en expertisebureau voor onderzoek, conciliatie en mediation. Het bureau voor het voorkomen, uitzoeken en oplossen van lastige klachten in het bouw- en houtvak.
De initiatiefnemer van archiQ, Abele Reitsma, is ervaren en gediplomeerd als gerechtelijk deskundige. Hij deed zowel de civielrechtelijke als de strafrechtelijke afstudeervariant van de Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige van Universiteit Leiden, Juridisch PAO.
Aan de Universiteit van Gent, Faculteit Recht en Criminologie, behaalde hij het getuigschrift "Inleiding tot het recht voor gerechtsdeskundigen", promotie 2019. Ook dit betrof zowel burgerlijke zaken als strafzaken.
Als eerste en vooralsnog enige Nederlander in zijn vakgebied behaalde Abele Reitsma aan de Universiteit van Gent, UGent Academie voor Ingenieurs (UGain), Faculteit Ingenieurs-wetenschappen en Architectuur en Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, bovendien het getuigschrift "Expertisetechnieken - methodologie van het deskundigenonderzoek", promotie 2020 en 2022.
Deze opleiding levert veel op bij het kritisch beoordelen van expertiserapporten, laboratoriumrapporten en deskundigenberichten van derden .
Als auteur van veel KOMO beoordelingsrichtlijnen, attesten en productcertificaten en als specialist in NEN-EN-ISO/IEC 17065, NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO/IEC 17020 en CPR Verordening (EU) Nr. 305/2011 heeft hij sinds 1997 veel ervaring opgebouwd in het ontmaskeren van onjuistheden, blinde vlekken en open einden in kwaliteits- en veiligheidsdocumenten.
Abele Reitsma schreef vanaf het prille begin mee aan het Europese normblad NEN-EN 16775:2015 Expertise activities - General requirements for expertise services (Staatscourant Nr. 1229, 14 januari 2016, bladzijde 9) en is initiatiefnemer van de "Code of Ethics" hierin.
Abele Reitsma heeft talloze publicaties op zijn naam staan in vakbladen. Hij is auteur van elf volledig nieuwe beoordelingsrichtlijnen en uitvoeringsrichtlijnen. Hij is medeauteur van Jellema’s ‘Hogere bouwkunde’ en de lesboeken ‘Algemene bouwkunde’ en ‘Vakkennis Timmeren’. Verder leverde hij bijdragen aan onder andere de Technische Houtdocumentatie van Centrum Hout, de vakbladen Gebouwbeheer, Houtwereld en Timmerfabrikant en aan de periodieken ‘Bouwbesluit in de praktijk’ en ‘Bouwregels in de praktijk’ van SDU. Eerder werkte hij als vakredacteur bij het vakblad BouwWereld. Hiervoor verzorgde hij de rubriek ‘bouwregelgeving’, met een uitvoerige serie artikelen over onder andere het Bouwbesluit en het Arbeidsomstandighedenbesluit Afdeling Bouwproces (ontstaan als het Bouwprocesbesluit).
Als mediator is Abele Reitsma getraind volgens de sinds 1994 beproefde methode van the Institute for the Study of Conflict Transformation (ISCT) te Dayton, Ohio.
Abele Reitsma is sinds 2013 internationaal gekwalificeerd voor real time geschilbeslechting via Dispute Boards zoals ontwikkeld en gereglementeerd door de Dispute Resolution Board Foundation (DRBF) in Seattle en zoals voorgeschreven door o.a. de Wereldbank, Multilateral development banks (MDB's), alle overheden in Australië en de staten Florida en Californië.
KvK 32060276